Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Kenapa Sebabnya Menikahi Seorang Janda Muda Bikin Bahagia Siang MalamBANYAK perkongsian dari pihak lelaki mengatakan mereka lebih suka berkahwin dengan wanita yang lebih berumur. 

Malah, ada di antara mereka yang menyukai bekas isteri orang atau janda untuk dijadikan sebagai pasangan hidup. Agaknya kenapa ya?

Ya, jodoh tetapi ada tak jawapan yang lebih tepat tentang persoalan ini?
Padahal ramai perempuan muda dan cantik-cantik. Anda boleh tengok sendiri anak-anak perempuan sekarang umur sekolah menengah pun dah pandai bersolek bagai, terus nampak matang! Jadi kenapa janda juga jadi pilihan?
Ok, nak tahu apa keistimewaan janda di mata lelaki, cuba semak point di bawah. Mana yang betul dan logik…

1. Kerana janda pandai menggoda
Jangan main-main, janda dah ada pengalaman, tak perlu nak ajar macam mana cara nak goda suami. Kalau dapat yang jenis suka melawa, hari-hari dia bersolek untuk suami!
2. Kerana janda sudah sedia

Dalam segala apa pun mereka dah bersedia untuk fokus dunia rumah tangga. Contoh mudah, bab anak. Tak ada istilah “tak nak anak lagi” sebab mereka lebih bahagia jika lelaki bahagia dengan anak-anak. Asal lelaki bantu dan tak kedekut bab nafkah. Eh!
3. Kerana janda senang kira
Apa masalah pun, mereka boleh tolak ansur dengan suami. Mungkin pengalaman lalu mengajar mereka jadi lebih matang dan tidak berkira dengan suami dalam segala hal.